Expeditie Maroc Spain 

Algodonales Tanger

Als we Spanje inrijden gaat de zon weer schijnen, huray met 17 graden is het gelijk weer aangenaam. We passeren het mooie Sevilla. Waar we met Pasen die geweldige processies hebben gezien. Steden zijn iets voor een stedentrip niet voor met de truck. We zijn onderweg naar Algodonales een van onze favoriete vliegstekken. Ongetwijfeld wordt er ook met de Kerst gevlogen.

Algodonales

Het dorp is even lieflijk als altijd. De mensen vriendelijk en de service top. De tapas vallen prima: dorado, calamaris en gamba’s in knoflook en hete olie. We ontmoeten diverse erg leuke piloten en hebben het, ondanks de regen en de storm, goed naar onze zin. De Engelsen en Schotten verdienen pluspunten met goede conversaties, bier en zelfs een spiegel. Verschillende hebben hun huizen verkocht en zijn altijd onderweg in overigens geweldige campers. Een enkele gepensioneerd, meerderen werken gedurende een deel van het jaar. Interessante mensen, banen en achtergronden. Een nu grijze, maar ooit hoog blonde Noor wijdt ons met foto’s in, in de ijsraces begin maart in Noorwegen. De vele motoren die gebouwd en verbouwd zien er uitermate stoer en indrukwekkend uit. Hij heeft een geweldige foto van onze truck en motor gemaakt.

De ‘parkeerplek’ camping is prima met bar, douches en kampvuren. Het uitzicht op de berg en over de vallei is ondanks de bewolking indrukwekkend.

Onderweg naar Tanger

Na drie dagen onder gedompeld te zijn in afwachtend vlieg gedruis kampvuur, regen en storm gaan we verder op weg naar Marokko. In Algeciras boeken we de bootreis, daarna installeren we ons bij Mac Donalds voor de update van de navigatie dat gaat zo’n uur of vier duren. Het geluid van de kinderen is enorm. Ze lopen gillend rond dronken van geluk van hun happy meal. Diverse vaders doen meerdere pogingen ze in het gareel te houden, grijns wat niet echt lukt. Vanavond overnachten we op de parkeerplek bij de Lidl met vele andere campers. Morgen om 08.00 melden we ons voor de overgang naar Tanger. Maroc here we come!

Related posts

2 Thoughts to “Algodonales Tanger”

 1. Liesbeth & Michel

  Jeetje jongens, jullie zijn al goed op weg, zien mooie dingen en maken veel leuks mee. Top! Het is een plezier om jullie blogs te lezen. In gedachten doen we een klein beetje mee!
  Voor nu: de allerbeste wensen voor een gelukkig, spannend en geweldig 2018!!
  Heel veel liefs vanuit Amsterdam (waar het allemaal goed en z’n gangetje gaat. De kerstdagen hebben wij benut om onze benedenverdieping leeg te trekken. Alle kasten, het waterbed en de vloerbedekking eruit. Het lifthalletje helemaal volgeplempt. Vandaag wordt het laminaat gelegd, morgen weer inruimen. Allemaal niet zo spannend als jullie tocht, maar het houdt je wel van de straat!
  Hartelijke groetjes van Michel & Liesbeth

 2. Reacties

  66 Opmerkingen

  Tjerk Erich Veel mooie avonturen daar!

  Esmeralda Detmers Super….goede overtocht!

  Indra Gesink Doe voorzichtig 😉

  Charlotte de Lange You go girl 🙂

  Frank Boks Succes en veel plezier!!

  Nienke Viersen Jaaaaah, op naar het mooie weer!! 🙂

  Bas Kooijman Succes en geniet van de reis ?

  Iris Kauffman Op naar het volgende continent. Have fun! X

  Mirjam Erich-Cox Ben benieuwd naar alle mooie verhalen!! ??

  Megan de Jong ??????

Comments are closed.

Array ( [marginTop] => 100 [pageid] => @FollowTheRedDot [alignment] => left [width] => 292 [height] => 300 [color_scheme] => light [header] => header [footer] => footer [border] => true [scrollbar] => scrollbar [linkcolor] => #2EA2CC )