Expeditie 

Camper gewoonten

Hoe langer je reist hoe meer je samen gewoonten ontwikkeld, gewoonten om de reis te vergemakkelijken. Onze campergewoontes zijn heel belangrijk. Heel handig om in een kleine ruimte alles te kunnen vinden en het leefbaar te houden. Want je snapt het wel je moet soms vechten voor je ruimte, letterlijk en figuurlijk. De camper is toch maar twee kleine ruimtes groot. Je leert elkaar steeds beter kennen. Zelfs na jaren nog.

Reistijden

Zo hebben we afspraken rond de reisdagen ontwikkeld. We reizen op reisdagen tot uiterlijk 15.00 en zoeken dan een slaapplaats, liefst aan zee. Daar is het meestal zonniger en het uitzicht is mooi. Later nog rijden is not done, dan wordt het werken. In het donker zie je niets meer dan heb je geen idee waar je gaat staan. Vervolgens pakken we eerst een biertje of een wijntje met een tapaatje even lekker aankomen en genieten van het uitzicht. Top deal!

Kappers?

We doen niet aan kappers we knippen en scheren onszelf. Dat voelt goed dat je dat kan en reuze handig, onafhankelijk te zijn. Ja ook ik knip mijn eigen haar, met dank aan Ellen! Edgar doet regelmatig een rondje om het blok, ehh hoofd en veranderd dan van baardman naar kale man. Grappig hoe mede reizigers hem dan staan aan te kijken en zien dat er iets anders is, maar niet kunnen ontdekken wat dan precies.

DE was

De was is een pain in the a. We hebben er allebei weinig zin in en maximaal eens in de drie weken moet het gebeuren, aangezien we dan uit de beschikbare kleding raken. We zoeken een plek met wasmachine en liefst ook droger en dan ben je zomaar 5 uur onderweg. Als er geen droger is zoeken we dagen met wind en geen regen. Binnenin drogen als het regent is complex. Hele rijen sokken op het dashboard en sjezen op de stoelen, t-shirts en broeken overal, dan kan je eenvoudigweg nergens meer zitten en dat wil je wel.

Gehaktballen

Voor Edgar zijn gevoel van huiselijke kneuterigheid is het nodig om af en toe zelf gehaktballen klaar te maken. Huh ja dat was even wennen, maar wel grappig. Zo kan het gebeuren dat je onderweg in de woestijn parkeert en even een balletje gaat draaien. Pas op je mag ze niet gelijk eten ze moeten eerst besterven…

Lekker dat zijn ze zeker wel!

Het aankopen van het vlees is ook nogal een beleving, vooral in Marokko. Daar haal je niet zomaar een pakkie gehakt. De stukken dieren hangen in cellofaan aan de rand van de winkel en het gehakt wordt ter plekke voor je gedraaid. Als vrouw inkopen doen levert nog een extra uitdaging op. Je aankijken of aanspreken is niet overal voor de hand liggend. Dat levert onaangename en hilarische situaties op. Vooral als je gaat betalen dan moeten ze je ergens toch wel gaan aanspreken en aankijken. Ha ha dan heb ik na het ongemak van verschil in cultuur en gelijkwaardigheid mijn lolletje ook weer te pakken.

We zijn tenslotte op vakantie!

Related posts

3 Thoughts to “Camper gewoonten”

 1. Pim en Nienke

  Hee lieve luitjes! Even een berichtje, zodat jullie weten dat we regelmatig even meekijken! Gaat het nog naar de zin allemaal of wordt het al tijd om terug te komen? 🙂
  Wij zijn bezig met de laatste loodjes van het opbouwen. Woensdag voor de Paas willen we klaar zijn.
  Groetjes en dikke smok,
  Pim en Nienke

 2. esmeralda detmers

  Een geweldige verslag in eenvoud, maar heerlijk om te lezen. Ik zie het helemaal voor mij. En ook fijn om te lezen hoe je nu (over)leeft in zo’n kleine ruimte met elkaar.
  Dikke knuffels, Es

 3. Desiree Broenland

  Ja leuk om jullie te volgen. We genieten van jullie avonturen. Het is hier in Nederland nog koud en winderig. Hoop dat het snel lente wordt. Veel plezier!

Comments are closed.

Array ( [marginTop] => 100 [pageid] => @FollowTheRedDot [alignment] => left [width] => 292 [height] => 300 [color_scheme] => light [header] => header [footer] => footer [border] => true [scrollbar] => scrollbar [linkcolor] => #2EA2CC )