Expeditie Spain 

Het leven is een beach

Als de wind voorspelling een paar dagen te sterk om te vliegen is, trekken we naar de kust. We hebben een paar geweldige lazy dagen aan het strand. We bezoeken op de fiets Gibraltar met zijn vele apen. Beleven een spannend momentje in een donkere tunnel en trappen ons de blubber de berg op.

We vinden een bijzonder plekje achter de slagbomen van een groot gebied met verschillende ressorten. Al rijdend denken we nog, komt dit wel goed? Tussen de flats in aanbouw door, gaan we een gebied in met modderplassen en veel groene stekelige begroeiing, spannend. Waar zal dit eindigen? Dan komt de zee in zicht. Een paar verlaten gebouwen, mooi. Samen met een aantal vrije camperaars staan we tussen de groene bloeiende struiken aan het strand. We laten Mickey eruit en trekken een sprintje naar de zee en nemen een plons, heerlijk!

Gibraltar

Omdat we vlakbij Gibraltar zijn gaan we op de fiets een bezoekje brengen aan dit kleine schiereiland. Gibraltar is geweldig. Aan alle kanten heb je fantastisch uitzicht en hoe hoger je komt hoe verder je kan kijken. Doordat het best steil is en er een groot natuur reservaat is aangelegd is er relatief veel natuur. Voor het kleine stukje land dat het is. Onderaan liggen de stadjes en de flats. Het geeft het geheel een wonderlijke indeling.

We fietsen linksom rond het eiland. We hebben dan wel mountainbikes… maar een elektrisch motortje zou niet mis hebben gestaan, hijg, puf, zucht. Als er een tunnel aankomt met weinig licht gaan we in formatie. Degene met de sterkste lamp achterop. Het voelt niet echt veilig zo in het donker. In de tunnel blijkt het nog steiler te zijn. Ok dan maar lopen. We zijn opgelucht als het licht om de hoek weer verschijnt en we in de verte Marokko zien liggen.

Om de hoek komen we weer in de bebouwde omgeving en gaan we richting de top van het eiland. Dat is flink steil, waardoor we besluiten met de kabelbaan omhoog te gaan. Dat was de moeite waard, het uitzicht is fenomenaal. Kijk dan, jemig daar zit gewoon een wilde aap op een muurtje. Even laten zien we moeders met kleintjes, drie mannetje bij elkaar. Kortom het stikt er van de apen. Beetje oppassen geblazen, omdat we net zelf een banaan wilden verorberen, die apen zijn rete snel en sterk…

 

Related posts

Array ( [marginTop] => 100 [pageid] => @FollowTheRedDot [alignment] => left [width] => 292 [height] => 300 [color_scheme] => light [header] => header [footer] => footer [border] => true [scrollbar] => scrollbar [linkcolor] => #2EA2CC )