afscheid Expeditie 

In de roes van reizen

We zijn nog thuis, alhoewel we wel steeds meer in de roes van het reizen komen. De truck is bijna klaar… ja echt waar!?

We hebben ons gruwelijk vergist in de tijd die er voor nodig is om een expeditietruck te realiseren. Je zou het al bijna niet meer geloven dat we ooit op reis gaan, zolang als dat duurt. Bij de verbouwing kun je hierover meer lezen.

Niets wat je onderweg niet kan kopen

Als je zolang met bouwen en vertrekken bezig bent dan vergaat de lust je gaandeweg wel wat. Normaal pak ik een klein tasje, mijn vleugels, de camperbus en ben ik er vandoor. Onder het motto ‘niets wat je onderweg niet kan kopen‘ is niet veel nodig om te vertrekken. Dit gaat dit keer wel anders. De T4 is verkocht en de truck nog niet klaar, dus kunnen we simpelweg niet vertrekken. Ondertussen gebeuren er verschillende zaken waardoor het ook beter is om wat langer in Nederland te zijn. Onder andere een voetblessure die nog steeds niet voorbij is, zucht. Mijn ‘hupsakee kom we gaan aan de slag’ mentaliteit zit dan lekker in de weg. Zorg, zolen en podologen was en is het motto.

We zitten niet stil er wordt hard gewerkt

De afgelopen weken is het verenpakket van de truck aangepast en heeft groot onderhoud plaats gevonden. Edgar heeft hiervoor een dikke week in een vrachtwagengarage in de verre uithoeken van het Westelijk havengebied in onmogelijke posities op zijn knieën en rug gewerkt aan het nodige werk. Het verversen van olie en stellen van mechaniek heeft ervoor gezorgd dat de versnellingsbak en het remmen veel lichter is geworden, top!

Ondertussen is thuis een kamer in elkaar geklust. Het blijkt handiger voor de verhuur om de woning iets minder loft te laten zijn en toch minimaal twee slaapkamers te hebben. Dat werd dus platen bestellen en omhoog lopen…. want aaj 2,50 past niet in de lift……..grrrr. Dan is 9 verdiepingen best een flinke trip. Je hebt geen sportschool meer nodig. Vervolgens hout op maat zagen op het balkon, samen muurtjes plaatsen, daarna stuccen, vliezen, kitten en verven, verven en nog eens verven: muren, plafonds, deuren en binnenkort de vloer. Oef dat had wel even meer tijd nodig dan de geplande twee weken.

We gaan gewoon stug door. Ook de APK komt er weer aan. In de tussentijd zijn voor de truck twee matrassen aangepast, omdat de juiste maat niet te krijgen bleek. Dat is dan onderzoek doen, constateren dat het niet lukt, een selectie maken, matrassen versmallen en verlengen en hoezen naaien. Verder zijn de nodige gordijnen en is het muggengaas op maat gemaakt.

We komen de zomer wel door

Het rare weer met weken met veel regen en dan weer bloedje heet zit deze zomer vaak in de weg, omdat het merendeel van ons kluswerk aan de truck buiten plaatsvindt. We wisselen dan uitzoek werk binnen af met dagen afzien buiten. We hebben ook genoten van de zomerse dagen. Gelukkig liet de west wind ons niet zitten en hebben we deze zomer ook regelmatig een dag aan ons heerlijke strand vertoeft.

Electriek

De afgelopen week is in de truck het complexe elektriciteitssysteem aangesloten met ondersteuning van New Electric. Dat was een flinke hobbel. Het bleek niet eenvoudig om de juiste ondersteuning te krijgen. Niet veel mensen hebben verstand van de mix van elektrische systemen die we in de truck hebben. Zonnepanelen, accubanken, 24 Volt, 220, generator, omvormers, stopcontacten binnen en buiten, zekeringen, stroom in en uit, laadklep op 12 V, dynamo’s etc. etc. Na het aansluiten van de accubanken en de generator kunnen we vol trots zeggen het werkt!

Ondertussen staan vrijwel alle spullen klaar voor de reis! Is juist die ene favoriete kaasschaaf alvast ingepakt, zodat het gemis het verlangen om te vertrekken vergroot. Zijn privézaken thuis verwijderd. Vrienden en familie bezocht en is afscheid genomen.

Best lekker zo’n steeds leger huis, misschien heeft Marie Kondo toch gelijk.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Related posts

Array ( [marginTop] => 100 [pageid] => @FollowTheRedDot [alignment] => left [width] => 292 [height] => 300 [color_scheme] => light [header] => header [footer] => footer [border] => true [scrollbar] => scrollbar [linkcolor] => #2EA2CC )