Expeditie Italia 

De Italiaanse toendra in Norcia

Als we aankomen rijden zijn de ahhs en ohhs niet van de lucht. Wat is het hier ontzettend mooi. We komen aan bij de vlakte voor Castelluccio in Norcia.

We parkeren bovenop de berg om even te lunchen met het fantastische uitzicht over de vlakte voor Castelluccio in Norcia. Later op de dag lopen we naar het dorp toe, waar sinds de aardbevingen in 2016 nog amper iets is gerestaureerd. Het is nog wachten op de beloofde bijdrage vanuit het rijk, met de opmerking dat vooraf niet zelf aan herbouw gedaan mag worden.

De volgende dag gaan we naar de oefenhelling en maken een paar kleine vluchtjes. De wind is straf en we blijven dicht bij de helling en proberen een grote hoogte te voorkomen. Een paar dagen later kunnen we wel een mooie vlucht maken. Langs de Sibiline het vlakland in naar de kamperplek.

Boeren nieuwe stijl

We staan op een geweldige plek in de buurt van de waterbakken met uitzicht op de enorme vlakte en de mooie groene bergen van de Monte Sibelini en de oefenhelling. Een paar keer per dag brengt de boer met de wagen en honden een groep paarden naar de waterbakken. Zeg maar een herder nieuwe stijl. Je hoort vanuit de verte het indrukwekkende geroffel van de hoeven aankomen. Ook een groep schapen komt regelmatig voorbij. Ook die boer verplaatst zich per wagen.

Vliegen!

En dan is het vliegbaar. We gaan vroeg op pad om naar de Monte Vettoretto waar we met de parapents naar boven lopen. Dat is best een flinke trip de berg op. We maken eerst wat korte vluchten en landen op de startplek. Het is even wachten voor de juiste timing, maar dan gaan we van start en maken een super vlucht. Langs Monte Sibelini en uiteindelijk het dal met vlakland in richting de camperplek. Ook nu is het oppassen niet te hoog te vliegen. Alles gaat omhoog en boven de 2K al wat steviger. Voor drieën zijn we uit de lucht zodat de harde gusts aan ons voorbij gaan. Wat een heerlijke vlucht wat het!

Ik sta te springen van plezier na de landing

Related posts

Array ( [marginTop] => 100 [pageid] => @FollowTheRedDot [alignment] => left [width] => 292 [height] => 300 [color_scheme] => light [header] => header [footer] => footer [border] => true [scrollbar] => scrollbar [linkcolor] => #2EA2CC )