Expeditie Italia 

La bella Italia

We zappen in twee drie dagen naar Semonzo Italië. La Bella Italia. Wel een beetje snel voor onze rooie, die maximaal 80 mag rijden. Het is net een vertraagde film waarin we terecht zijn gekomen. Alles zoeft voorbij en wij gaan gestaag voort. Heerlijk om uiteindelijk onder de vertrouwde bergen te staan en zalig te vliegen, heerlijk eten en te plonzen in het water van het enorme meer van de Lago di Garda.

Het paradijs

We staan op ons vertrouwde pleintje aan de Plaza Paradiso vlakbij de waterpomp. Een pomp die als sinds 1895 geweldig drinkwater levert aan iedereen die voorbij komt. Voelt heerlijk thuis om je wasje te doen waar de lokale vrouwen dat vroeger allemaal ook deden in het ijskoude bergwater. Wat stroomt het snel en wat komt er veel water uit de bron, wauh. In ruim 32 graden plonsen we regelmatig in de bak om af te koelen. Met kop en kont onder water, brrrrrrr. Het contact is eenvoudig de taal lastig. De meeste Italianen spreken weinig buiten de deur en met Spaans kom je ook nergens. Regelmatig komen de lokale boeren de bron helemaal leeg tanken en in weinig tijd zijn al die honderden liters water zo weer aangevuld.

Panattone

We vliegen elke dag. Beetje uitslapen, lekker broodje eten, busje omhoog en dan uren vliegen. ’s Avonds een drankje en een hapje heerlijk. We hebben het goed met een groep fijne piloten. Een dag mogen we als ganzen de beginnelingen van de cursus van de Panattone naar het landingsterrein vliegen, waar we ze overgeven aan de leiding. Hihi trots dat ik dan ben op mijn twee piloten omdat ze het zo goed doen. Niet dat ik daar dan enige invloed op heb gehad.

Lago di Garda

Het verschil kan niet groter zijn. De tweede week scheuren we met vrienden over Lago di Garda in de Red Spirit speedboot, heerlijk. Zo tof deze afwisseling. Het water is heerlijk koel en de warmte veel beter te harden. Na een expeditie week in een typisch klein Italiaans dorp staan we ineens op een vijf sterren camping. Ha ha helemaal niets vind ik dat, maar er was geen andere plek meer te krijgen. Daar sta je dan met je zelfvoorzienende wagen aan het stroom vastgebonden. Gelukkig maakt de aanwezigheid van vrienden alles goed.

Related posts

Array ( [marginTop] => 100 [pageid] => @FollowTheRedDot [alignment] => left [width] => 292 [height] => 300 [color_scheme] => light [header] => header [footer] => footer [border] => true [scrollbar] => scrollbar [linkcolor] => #2EA2CC )