Expeditie Ostria 

Lock down in de camper?

Tussen de Corona Lockdowns door rijden we richting Oostenrijk en trekken we twee weken op met vrienden op eeuwige wereldreis. Het is zomer 2020, het reizen begint weer goed te kriebelen, ondanks de grote restricties.

Het gaan reizen dat was vooraf nog een flinke puzzel. Kunnen we nu wel, kunnen we niet. Code oranje, geel of rood. Wat als de Corona uitbraak erger wordt? Kunnen we dan nog terug. Zit er quarantainetijd tussen de landen? Zullen we met Red gaan of gaan we met de auto? We hakten de knoop door. Het werd de auto, de pents en de tent mee, wat kleren in de tassen en hup op pad.

Greifenburg

We rijden in een ruk naar Greifenburg, zodat we als het weer mee zit, we de dag erna gelijk kunnen vliegen. Diep in de nacht rijden we de parkeerplaats op en lopen we naar de camper van Koos en Daphne. Daar worden we hartelijk ontvangen en mogen we in het reservebed in de alkoof slapen. Het is net of we weer zelf en samen op pad zijn, heerlijk.

In de ochtend zetten we de tent op. Echt een enorme met twee cabines in blauw gele Ikea kleuren van Ed. We lachen ons de blubber bij het opzetten. Want hoe ging dat ook alweer. Hebben we nog een handleiding ergens? De ruimte is lekker groot en dat is genieten. Links de parapents en de kleding en rechts het slaapverblijf.

We zijn vanzelfsprekend vooral buiten en in de camper te vinden. Wat een camper! Helemaal geweldig met de achterklep omlaag alleen maar uitzicht door de Lexaan-deurpanelen. In de komende dagen vermaken we ons prima. We beschilderen samen de camper en vliegen heerlijk.

We maken drie geweldige vluchten van de Elmberger Alm voor het weer omslaat. We toeren langs de Weissensee en maken een mooie overlandvlucht naar Lienz.

Het mooie van dit dal is dat je op veel plekken op de trein kan stappen terug naar de camping wordt gereden. Gemakkelijk bij overland vluchten. Wel je mondkapjes meenemen!

’s Avonds zien we een mooie Jakobsladder… zeehondje?

Bij de flying Nomads staan er heerlijke filmpjes van, zeker kijken!

 

 

Related posts

Array ( [marginTop] => 100 [pageid] => @FollowTheRedDot [alignment] => left [width] => 292 [height] => 300 [color_scheme] => light [header] => header [footer] => footer [border] => true [scrollbar] => scrollbar [linkcolor] => #2EA2CC )