Expeditie Spain 

Idyllische stuwmeren en dorre bergen

Na de bergen….komen de stranden en de zee. We rijden langs idyllische stuwmeren, door de dorre bergen lopen door de oase van Laurens en verlangen naar de zee met ***** soarstekken.

Mano de Hierro

Op de kaart selecteren we een vliegberg aan een stuwmeer. De zee is nog te ver weg en we willen graag zwemmen. Wat een goede keuze is het, het is er fantastisch. Voor dat we gaan zwemmen rijden we eerst nog even omhoog, want een heerlijk vluchtje is niet te versmaden. We bekijken de landing en daarna rijden we door naar de start. Het is wel een pittige route met Red omhoog. We rijden door vele struiken. Over smalle betonnen paden. Door een dichtgegroeid bos. Het uitzicht is fenomenaal. Altijd met water in het dal. Zo mooi, dat blauw en groen. Uiteindelijk nam de wind bizar toe, waardoor we het bij een 4×4 laten voor vandaag.

We rijden naar het oosten langs ingenieus lange kanalen, die de vele olijfbomen en amandelbomen van water voorzien. Overnachten op een wederom mooie plek aan een stuwmeer. Het water staat behoorlijk laag. De welverdiende plons is heerlijk.

 

In de buurt zijn thermale baden daar gaan we heen! De route ernaartoe is spannend genoeg, om het angstzweet er weer af te willen spoelen. Brede banden zijn fijn, maar niet overal! 😆🫣🫢🫥 Het baden is top, langs het meer hebben we weer een heerlijke nacht.

Velefique

Dan rijden we weer verder door geweldig mooie bergen. We worden steeds closer, zelfs de trucks 🙃😉😆. Via wat straffe routes langs Barcares vinden we een mooie overnachtingsplek.

Olula De Castro 10 May 2023 29°

We rijden door het dorre en onherbergzame deel van zuid Spanje langs een smal pad. Het is warm en stoffig, eerder heet. We verlangen naar de zee, die we in de verte al zien liggen, maar eerst gaan we wandelen naar de oase van Laurens of Arabië.

Paraje Natural del Desierto de Tabernas 10 May 2023 29°

We komen aan op het heerste van de dag en gaan als echte cowboys in de kloof op zoek naar de oase. De trap omlaag is gammel. Het is er dor en kaal en al snel zien we allerlei gezichten en dieren in de bergen. In de verte zien we in de weerspiegeling de oase of is het een fata morgana? Boven op de berg is een saloon, we slaan hem maar even over. Het zal er wel niet te betalen zijn in dit nep stukje Hollywood.

 

 

Related posts

Array ( [marginTop] => 100 [pageid] => @FollowTheRedDot [alignment] => left [width] => 292 [height] => 300 [color_scheme] => light [header] => header [footer] => footer [border] => true [scrollbar] => scrollbar [linkcolor] => #2EA2CC )