Expeditie France 

Oeps

We gaan gewoon lekker op pad en plannen niet te veel van tevoren. Zo heb je kans op mooie plekjes en ontmoetingen. Ook zijn de verwachtingen laag en kan je ook niet snel teleurgesteld worden, alhoewel oeps…

Nantua 28 May 2023 25°

Voor de middag pauze heb ik een rustig plekje tussen de bergen aan het meer geselecteerd, ware het niet dat hier een gigantisch festival van sport en muziek gaande is, oeps 1. Het ligt vlak bij een leuk vliegstekje om eventueel te verkennen. We manoeuvreren ons met moeite langs de vele geparkeerde auto’s door smalle straatjes en rijden snel verder, langs het meer. Wat we missen…. Au programme: sport animatie, en muziek en dan wel Rock, Pop, Rap, Indien, lekkere muziek.

Entre dépassement de soi, découverte musicale et détente les pieds dans l’eau, vous trouverez toujours une activité pour vous divertir au NANTUA FEST.

Montréal-la-Cluse 28 May 2023 25°

En stukje verder, aan de andere kant van het meer, vinden we een goede parkeerplek. We doen een loopje vinden verkoeling in het water en zien twee piloten vliegen. Zullen we dan toch omhoog rijden?… De wolken pakken samen en we verklaren ze toch wat voor gek. Als we verder rijden neemt de enorme bewolking alweer wat af. Misschien zijn de omstandigheden toch, net zoals in Brazilië, minder erg dan het lijkt. We zien het nu al dagen. Eerst lijkt het of er onweer aankomt. De lucht betrekt. Het wordt enorm donker, de luchtdruk verandert voelbaar en dan pakt het uiteindelijk toch niet door.

Dolle boel in Dole 28 May 2023 27°

Voor een rustige nacht zocht ik weer een plekje uit, in de buurt van Dole. Ehh er bleek niets rustigs aan te zijn. Ook hier is een festival gaande, maar nu van fanfares en circus artiesten. Er zijn ruim 25.000 bezoekers oeps! We hebben nog een hele klus om weer weg te komen. Langs de vele smalle paadjes.

L’édition 2023 du festival Cirque et fanfares de Dole est en passe de battre un record de fréquentation.

Arc-sur-Tille 28 May 2023 26°

Op een relatief rustig parkeerplaatsje langs de Peàge hebben we een drie gangendiner van een topkok, moi 😇 Tijd om de koelkast leeg te eten onderweg naar ons eigen huisie. We slapen goed en gaan onderweg naar Luxemburg met de rode bolide.

Inspectie 30 May 2023 16°

Onderweg naar huis nog even wat schilder inspecties bij de Verhoefjes. Heerlijk even de computer probleempjes oplossen. Hopla weer twee blijde gezichten gemaakt. Wat een lekker weer is het ook hier, joepie.

Zondagsrijders op woensdag 31 May 2023 20°

Wat is het druk op de weg, bisar. We treffen een hoop Zondagsrijders op woensdag. Van die mensen die Menen 70 te moeten rijden, vlak voor oude vrachtwagens en ook nog heeeeeel vaak remmen. Je schrikt je elke keer kapot, omdat wij niet zo snel kunnen remmen. Kennelijk snappen ze daar helemaal niets van…

We zijn weer thuisssss

Related posts

Array ( [marginTop] => 100 [pageid] => @FollowTheRedDot [alignment] => left [width] => 292 [height] => 300 [color_scheme] => light [header] => header [footer] => footer [border] => true [scrollbar] => scrollbar [linkcolor] => #2EA2CC )