Expeditie Verloreneind 

Ondertussen in de polder

De wittebroodsweken zijn in volle gang hier in de polder. We genieten van de ondergaande zon en alle visite die zomaar spontaan voorbij komt. Zo fietste een tante langs en kwam er bezoek uit Wolvega, Amsterdam, Heilo, Naaldwijk, Veenendaal, Welschenhausen en Maarn. Allemaal hartstikke leuk. Voel je welkom we zijn er momenteel heel veel, want er is nog genoeg te doen! Ook komen de buren langs. Handig om ze zo een voor een te leren kennen dan is er een kans om de namen te onthouden..

Poetsmanie

Ik ben niet zo’n poetser, maar als je dan met je handen iets aanraakt en het plakt dan ga je gewoon aan de slag en dan helpt een keer soppen niet, jammer genoeg. Beetje anti-vet er op spuiten, inweken en minimaal 3x soppen zijn nodig om de boel enigszins aanraakbaar te maken. Ook de horeca-spullen die we verkopen krijgen een grondige beurt zeker net vlak voordat mensen ze komen ophalen. Vies meegeven is buiten het boekje ;0. Nooit gedacht dat ik dat in me had.

Leeghalen

Ondertussen halen we de tuin leeg. De vier pipowagens zijn eruit en van de week gaat de caravan eruit. Langzamerhand krijgen we meer beeld van de tuin en zicht op het huis. We hadden grote hilariteit toen de truck vast stond in de tuin. Een wiel zakte spontaan tot aan de as in de modder. Hoe kan dat nou? Er bleek een waterleiding gesprongen die we anders nooit hadden ontdekt. Al vrij snel kwamen er verschillende buren langs om hulp aan te bieden. Zal ik de tractor even halen. Ha ha pannenkoek wie rijdt er nu met een truck een poldertuin in! Die hadden we eerder gehoord toen we met de sneeuw dachten een handigere route te nemen in Duitsland en vast kwamen te zitten in de weide. Ook daar was hulp gelukkig snel in buurt.

In de verkoop

We hebben van alles in de verkoop mocht je gegadigden weten graag. Alle horeca-spullen gaan weg dat zijn allemaal professionele spullen. We hebben nog vrieskasten (2), koelkasten 1.80 hoog (2), een elektrische staande dubbele frituur, gekoelde saladette voor 6 schalen, RVS werkbanken (2), RVS warmhoud tafel, RVS koelhoudkast met 4 kasten, 4 pits gas fornuis met oven, bar met koeling, RVS dubbele tap met een ijskoudtap en afdruipbak, 64 aluminium terrasstoelen, 5 langwerpige en 3 ronde terrastafels, 20 houten eetkamer stoelen en 7 bijpassende houten tafels, een kassa, een geld controle apparaat, allerlei servies en glaswerk, etc. Vrijwel allemaal te vinden op marktplaats en facebook. Bellen mag vanzelfsprekend ook en zelfs liever want het internet is nogal een vraagstuk hier. ‘Mevrouw er ligt daar geen netwerk in het buiten gebied, we kunnen u geen internet aanbieden.’ Dus gaan we gelijk modern met een onbeperkt 4G kaartje en een outdoor router. Tot de router geleverd wordt is het nog even wisselen van kaartjes in mijn mobiel dus als je me niet kan bereiken dan zit de andere erin. Gebruik Whatsapp dat werkt altijd.

Drie landenpunt

We wonen op een drie gemeentenpunt dat schijnt net zo erg te zijn als dat je vlakbij de grens woont. Links van ons de Wormer, rechtdoor Alkmaar en wij behoren bij Purmerend. Wat betekent dat we als buren allemaal te maken hebben met verschillende regels. Dingen waarvan je denkt dat die overal in elke gemeente op dezelfde manier zijn geregeld blijken anders te zijn. Zo zijn de horeca regels anders. Dat geeft nogal wat onmin tussen de verschillende gelegenheden in de buurt. Ook gaan we naar verschillende vuilstorten toe. Je moet dus goed weten aan welke buur je vraagt waar je heen moet gaan, anders sta je met je goede gedrag gewoon op een verkeerde plek en wordt ijskoud weggestuurd.

Van die dingen, intrigerend op een paar vierkante kilometer.

Related posts

Array ( [marginTop] => 100 [pageid] => @FollowTheRedDot [alignment] => left [width] => 292 [height] => 300 [color_scheme] => light [header] => header [footer] => footer [border] => true [scrollbar] => scrollbar [linkcolor] => #2EA2CC )