Deutschland Expeditie France 

Onderweg naar ons nieuwe huis

De harde wind houdt de komende dagen aan en de regen trekt het land weer in. We zijn er wel klaar mee en besluiten iets eerder naar huis te gaan rijden, naar ons nieuwe huis. Dinsdag tekenen we eindelijk de stukken bij de notaris. We hebben er zin in. Het nieuwe verbouwingsproject komt er aan. We krijgen idee?n, onze gesprekken gaan er steeds meer over. Tijd om naar huis te rijden.

Door Frankrijk in drie dagen

We passeren de Pyreneeën door licht besneeuwde dorpen. Het zijn echte skidorpen met Oostenrijkse chaletjes en boerderijen. Verrassend hier in Spanje. Na de bergen dalen we af naar de zee bij Perpignan. De Franse mediterrane met haar witte stranden, waar ik een deel van mijn jeugd heb door gebracht. Rivesaltes, Port Barcares, Fitou. Croissantjes midden in de nacht bij de bakker scoren en crashen bij privézwembaden. We overnachten bij La Palme, waar al snel duidelijk wordt dat hier een prostitué al langer actief is, er rijden auto’s af en aan. Het rode glitterjurkje en de benen uit het busje laten van zich spreken. Wat voor typen trekt dat aan en hoe gaat dat. Best interessant om dat eens te bekijken. Gedurende de nacht wordt het gelukkig wel rustiger.

Rond Clermond Ferrand zakt de temperatuur over een nacht met ruim tien graden, van rond de 14 graden naar rond nul. BRRRRR. Het lentegevoel verdwijnt net zo snel. Hier zien we ook de laatste amandelbloesem die in Zuid Frankrijk bijval kreeg van de gele mimosa bolletjes bloesem en knalroze kersenbloesem, ineens zijn ze allemaal verdwenen. Brrr we hadden graag met de lente meegereisd, maar dat gaat niet lukken. We moeten sneller terug om te tekenen voor ons nieuwe huis ehh café.

Route nationaal

We wisselen de bergen in voor valleien. Het glooiende landschap bevalt Red beter. We manoeuvreren gemakkelijker en komen sneller op stoom. Voorbij Dijon zien we de weer sneeuw. We rijden door een steeds witter winterlandschap. Mooi is het zeker en daarbij ook berekoud, vooral ’s nachts is de achtercabine goed koud. We slapen daardoor prima.

Het rijden komt in een heerlijke cadans, nu we elke dag enkele honderden kilometers afleggen. We zien blauwe luchten, regenbogen en vele mooie vogels en bomen. Plantanen staan fier overeind langs de smalle route nationals. Even verderop dansen berkenbomen elegant in de wind. Hun witte stammetjes en ranke takken steken mooi af tegen het blauw van de stralende lucht. De raven proberen elkaar af te troeven in volle vlucht en zoeven vlak voor de truck langs. We zien vele roofvogels op jacht. Het is geconcentreerd rijden, niet altijd even gemakkelijk om op de weg te blijven die vaak rond afloopt. We overnachten bij een eeuwenoud dorpje en wandelen de berg op naar de toren. Een nacht verder staan we bij een mooi meer, waar de futen en de witte vogels hun bescherming hebben gevonden. De pizza uit de oven smaakt heerlijk en de salade van tomaat en mozzarella is goed binnen te houden ;).

Duitsland

Als we in de ochtend wakker worden in Welchenhausen heeft het gesneeuwd, niet een beetje ook. Ondanks dat Nico er niet is vermaken we ons goed. We rijden weg in een dikke sneeuwlaag. De wagen gaat goed, maar glibbert af en toe wel over de weg. We blijven van de remmen af.

Related posts

One Thought to “Onderweg naar ons nieuwe huis”

  1. Tjerk

    Benieuwd naar het volgende avontuur! Cafe?

Comments are closed.

Array ( [marginTop] => 100 [pageid] => @FollowTheRedDot [alignment] => left [width] => 292 [height] => 300 [color_scheme] => light [header] => header [footer] => footer [border] => true [scrollbar] => scrollbar [linkcolor] => #2EA2CC )