Expeditie Midden-Oosten 

Red & Green go east!

Al jaren hebben we het erover, de Zijderoute, het Midden-Oosten. Zulke mooie culturen, architectuur, mensen, landen, die willen we graag bereizen. Door alle oorlogen in de regio en het natuurgeweld (aardbevingen), hebben we onze wens wat lager op onze prioriteitenlijst gezet, maar nu! We krijgen steeds meer berichten dat het weer kan. Veel mensen zijn al onderweg en in de regio. Yes, het gaat gebeuren en wel dit jaar nog!

Onze reismaatjes The flying Nomads zijn met ‘green‘ al onderweg en wij hebben besloten dat we gaan aanhaken. Eerlijk gezegd hadden zij het lef om de knoop voor de grote reis door te hakken, waardoor wij beseften dat, dit het moment is om ook zelf stappen te gaan nemen. Zeker nu de aannemers aangeven dat de bouw pas na de zomer van 2024 van start kan gaan.

Dat betekent nog wel even wat weken flink wat zaken afhandelen en goed organiseren, zodat we vier maanden kunnen gaan trekken. Visaas, carnets de passage, vaccinaties, reisboeken, kaarten…

Teamwork

Samen werken we aan een overzichtsdocument, waarin we alle zaken die we moeten regelen en alle tips en trucks op een rij zetten. We, is het planningsteam Daphne en Carolien. We onderzoeken per land alle bijzonderheden met input van de officiële instanties en van medereizigers. Overland reizigers die er al zijn geweest, kort geleden of op dit moment aan het reizen zijn. Ontzettend leuk om te doen. Zo verbind ik me steeds meer met het verlangen om te gaan reizen in deze regio.

De mannen richten zich op de trucks, carrosserie, onderhoud, filters, APK, materieel. Ja, een lekkere traditionele verdeling. Op basis van kennis, ervaring en interesses, dat dan weer wel. Zij hebben gesprekken over wat kan, moet, mag en gaat er mee en belangrijker wat niet.

En route

Naar het oosten, waar in het oosten zal je je wellicht afvragen. Waar gaan ze naar toe…. We gaan over land over de Balkan door Noord Turkije naar Armenië, Iran, Koeweit, Saudi-Arabië, Qatar, VAE, Oman…dat is in de planning, zolang er geen gekke ontwikkelingen zijn.

Dürüm en kipdonner, Turkije we komen er aan!

Related posts

Array ( [marginTop] => 100 [pageid] => @FollowTheRedDot [alignment] => left [width] => 292 [height] => 300 [color_scheme] => light [header] => header [footer] => footer [border] => true [scrollbar] => scrollbar [linkcolor] => #2EA2CC )