aankoop Expeditie verbouwing Verloreneind 

’t Verloreneind

Midden in de polder, lieflijk gelegen aan het water met een kleine jachthaven voor de deur. Op een ooit verlaten en verloren plekje. Daar wonen we nu naast met onze truck, het Verloreneind.

Alhoewel verlaten, de buren staan vrijwel dagelijks op ons erf. Bijzonder gastvrij de Beemsteraars en geen blad voor de mond dat ook. We horen veel verhalen over de regio en het eetcafé. Intrigerende verhalen over een roemrijk verleden. Ooit begonnen als woonhuis in de jaren ’20. Ontwikkeld tot vissers-ontmoetingsplek in de jaren ’50. Vooral voor vissers uit Amsterdam. Uitgebouwd tot goedlopend eetcafé? In de jaren ’80 en ’90. En ook verdrietige verhalen over het verloop en verlies van de aanloop.

Café

We kochten een eetcafé op een wondermooi plekkie. En nee we gaan geen horeca tent runnen voor wie dat dacht. Het café liep niet goed genoeg, de uitbaters hielden er na jaren van hun best doen mee op en de eigenaar besloot de locatie te verkopen. Wij hadden geluk dat de eerste geïnteresseerden afhaakten.

Leeg trekken

Alles is er nog, waardoor we allereerst aan de slag gaan met het leegtrekken van tuin en pand. Alles gaat in de verkoop onderweg naar nieuwe bestemmingen. Soms dichtbij in de buurt. Zo konden we Zorgboerderij met Hart tog blij maken met de professionele vaatwasser. Ze zitten om de hoek en verzorgen dagelijks de dagbesteding voor Amsterdamse DWI-ers. Echt met Hart en ziel. Ze kwamen met vijf man sterk de machine ophalen.
Maandag vertrekken de barkrukken en de statafels, waarvan we dachten dat we die moeilijk zouden kunnen slijten. Drie soorten barkrukken en maar liefst 36 stuks met statafels. Het zijn vijf grote ronde statafels sommige met een enorm biervat eronder. Dat wordt een hele klus, die uit het huis te halen. Op zondag gaan we de demontage voorbereiden.


Uit de tuin halen we een voor heen vier leuk ingerichte pipowagens voor de B&B. Ze verschuiven naar de haven aan de voorzijde tot ze verkocht worden. Red komt daarbij goed van pas. Zo kunnen we de tuin aanpakken en ophogen want dat is hard nodig. Het grondwater begint al op 30 cm diep. De stacaravan staat er nog want er blijken geen wielen onder te zitten. Lastiger verplaatsen dus.

De grote verbouwing

Als we klaar zijn met het leeghalen kunnen we het geheel aanschouwen en een plan maken voor de verbouwing c.q. inrichting. Voor het zover is geven we eerst nog een feestje in het café gedeelte.

We moeten tenslotte de aankoop wel vieren en daarbij wordt ik 50 lentes jong!

Related posts

4 Thoughts to “’t Verloreneind”

 1. Koos

  Ha Carolien,
  Leuke klus op leuke plek. Houdt je ff van de straat.
  Veel succes
  Koos

 2. Nicov

  Gefeliciteerd.Wat een mooie plek!!! Echt iets voor jullie. Mooi nieuw project. Kunt t zelfs nog vinden met maps en streetview. Veel succes.

  Gr Nicov

 3. Isa kuijpers

  Hoi carolien, leuk allemaal om te lezen. Volgens mij was de reis goed en wordt de verbouwing ook een leuk project! Komt daarna de grote wereldreis naar het oosten? Groetjes, isa

Comments are closed.

Array ( [marginTop] => 100 [pageid] => @FollowTheRedDot [alignment] => left [width] => 292 [height] => 300 [color_scheme] => light [header] => header [footer] => footer [border] => true [scrollbar] => scrollbar [linkcolor] => #2EA2CC )