Expeditie Spain 

The best side of Spain

Na Gibraltar verschuiven we ons naar een nieuw plekje aan een ander strand. Waar we getuige zijn van een adembenemende shoot met fantastische paarden. We bevinden ons aan ’the best side of Spain’ Andalusia en bezoeken een geweldige tapasbar in Cádiz op de fiets.

Via een mooie route overnachten we op een fijn plekje in een heerlijk geurend bos. Om de volgende ochtend in Conil de la Frontera aan te komen.

Paarden in zee

Als we ’s ochtends wakker worden staan er paarden in op het strand. Niet zomaar paarden, maar van die hele mooie exemplaren. Het blijkt dat een zeer bekende Duitse fotografe een cursus paardenfotografie geeft. Een hele trits leerling-fotografen staan met hun enorme apparaten en lensen klaar om super coole shots te gaan nemen. Daarachter de paardenmenners. Het is een geweldig tafereel. Onze eigen amateur fotografe schiet overeind en staat direct klaar met haar camera. Hopla naar het strand. We sluiten de geweldige dag af met een biertje on the beach.

Cádiz

Cádiz is een stad met veel variatie en monumentale panden. Het ligt op een soort van schiereiland, waardoor je aan veel kanten de zee ziet. De kleurrijke gebouwen streken mooi af tegen het blauw. Hier te fietsen is een verademing. Alles is mooi en je beweegt je zo met een fijn tempo door een vibrerende stad. Niet te warm zo in het voorjaar. Niet de druk zo buiten de vakantieperiode. Enorm veel mooie gebouwen en uitzichtpunten om te zien. Vele tapas barren met lange geschiedenissen en heerlijke hapjes. We volgens een goede tip op en drinken een topwijntje met typische Spaanse Pinchos.

Het reizen in deze periode van het jaar, april en mei is geweldig. Overal om ons heen zijn bloemenzeeën. Gele brem, velden vol met mijn favoriet de lucent rode klaproos, paarse zeeën. Alle bomen hebben bloemen met de mooiste kleuren. Het houdt niet op alles staat in bloei. Het is een mooi contrast met de in andere jaargetijden dorre gele velden. De nu ontluikende bomen met stralend groen blad en vers knalgroen gras. Het is overal volop genieten.

Overal kleur en geur de Primavera is fantastisch in Spanje.

Related posts

Array ( [marginTop] => 100 [pageid] => @FollowTheRedDot [alignment] => left [width] => 292 [height] => 300 [color_scheme] => light [header] => header [footer] => footer [border] => true [scrollbar] => scrollbar [linkcolor] => #2EA2CC )