Expeditie Spain 

Van Andalucia naar de oostkust

We volgen de bloesem. Pas bij Alicante ontdekken we de naam van de boom, het is de amandelboom. Amandelbomen bloesemen slechts twee tot maximaal vier weken per jaar en zijn de aankondiging van de aankomende lente in Spanje. Hoe zuidelijker hoe warmer en hoe eerder de bomen bloesemen. Het begon in de derde week in Algodonales daar zagen we de eerste bloesem. Mooie zacht roze bloemen tussen het groen van de olijvenboomgaarden. Ondertussen hebben we de bloesem in Cabo de Gata, Alicante en Valencia gezien. We volgen met de amandelbloesem de komst van de lente.

De drie musketiers: de komende weken trekken we verder met Thomas een medepiloot. Gezellig en handig twee wagens.

La Herradura

Bij aankomst zien we gelijk vliegmaatjes uit Nederland op het strand wat een onverwacht welkom. Daar heffen we het glas op! We vliegen hier in de omgeving een aantal dagen op verschillende stekken, zoals de bekende soarstek La Herradura met geweldig uitzicht.

Met een groep Duitse piloten onderzoeken we de steile stenige bergen in de omgeving en maken vluchten het dal in. We landen op het strand aangezien een toplanding hier echt niet kan. Dan rijdt een van ons de auto omlaag.

Cabo de Gata

De wind is een aantal dagen fors. We genieten van het strand met -geweldige kiezelstenen- de natuurparken, de bergen en de vissersdorpjes rond Cabo de Gata. Om de hoek naar de oostkust rijden we door Andalucische natuur gebieden, Parque naturale Cabo de Gata de Nijar. Als we de Costa Blanco regio Murcia en later Valencia inrijden veranderd het landschap. We zien veel meer flats en de stranden zijn moeilijker te bereiken. Er zijn minder strandwegen. We rijden meer door valleien in het binnenland. Het blijft mooi Spanje.

Alicante

Bij het benzinestation van El Altet ontmoeten we elkaar de komende dagen vrijwel elke morgen. Nick is een geweldige gids zelfs met harde wind weet hij de juiste startplekken te vinden. We vliegen in Palmoret en ontdekken drie nieuwe stekken. Pas als we niet meer goed omlaag komen hebben we er genoeg van en landen. ‘S avonds staan we op een geheim plekje net achter de duinen staan en bouwen geweldige BBQ’s en kampvuren. De komende dagen geeft regen en harde wind dus reizen we verder.

El Toix

Meer naar het Noorden bij Calp vliegt Edgar een nieuwe soarstek in. Bij El Toix komen de kleine schermen uit de truck en vliegen we een paar dagen met hardere wind. Het weer is opvallend anders deze winter horen we van veel verstokte overwinteraars camperaars. Het ‘beest uit het oosten’ komt er weer aan zeggen de Engelsen. De verwachting is opnieuw harde wind en regen. De truck staat op een heerlijk kiezelstrand dat langzamerhand een Nederlandse enclave wordt. Een tandarts in onderzoek naar een nieuwe levensbestemming, een verstokte reiziger van 77. We horen mooie levensverhalen.
Als de amandelbloesem begint uit te vallen rijden we verder richting Valencia.

Related posts

Array ( [marginTop] => 100 [pageid] => @FollowTheRedDot [alignment] => left [width] => 292 [height] => 300 [color_scheme] => light [header] => header [footer] => footer [border] => true [scrollbar] => scrollbar [linkcolor] => #2EA2CC )