Expeditie Spain 

Verlangen naar de zee

Dan is het beachtijd heerlijk zwemmen en rondstruinen! We bezoeken Playa Freila, Zújar, Horro Mano de Hierro, Baza, Serón, El Cortijuelo, Mojácar, Villaricos, Pulpí, Gran Alacant en Santa Pola. We onderzoeken nieuwe soarplekken, eten tapas en doen een wasje, lekker!

Mojácar 11 May 2023 25°

Heerlijke dagen aan het strand. Misschien een beetje soaren. We staan in een fijn parkje omdat we verder als campers nergens mogen staan. Zo’n gemiste kans, waarom niet een paar leuke camperplekken, goed voor de horecazaken en de lokale ondernemers! We vliegen wat en sluiten af met een welverdiende cervesa, lekker!

Op zoek naar een leuke nieuwe strandplek komt Green vast te staan in het mulle zand van Villaricos. Oepsie, gelukkig weet Red wel raad en trekken we hem los, gered. Het is een heerlijk strandje en we gaan weer lekker plonsen en mooie stenen en schelpen zoeken!

Pulpí 13 May 2023 21°

Een geweldige kust. Red op kousenvoetjes. Lekker chillen en vlieg spelerijtjes aan het strand. ”s Avonds trekt een enorme onweersbui voorbij. Het komt letterlijk met bakken uit de hemel vallen met een beetje hagel erbij. Zorgwekkender is dat uit de bergen, enorme modderstromen de zee in lopen. De zee kleurt er bruin van. Staan we hier wel save? De volgende ochtend duiken we de zee weer in. Dit keer wel tussen de stenen door, die met de golven mee het strand op komen. Het is weer warm weer, heerlijk. De 4×4 experience zet zich voort als we wegrijden. We gaan hotse klots door dikke vette modder plassen. Schuiven van links naar rechts en terug en yes we zijn er doorheen.

De Lidl route 14 May 2023 23°

We volgen de Lidls gewoon omdat het een fijne winkel is. Vooral ook omdat je er de weg weet en ik supermarkten steeds akeliger vindt. Zo zie je de wereld eens met andere ogen. Blauw gele ogen. Gele pijlen op heldere borden wijzen de weg. Fijn assortiment. Wel wisselende prijzen per filiaal, dat dan weer wel. We houden de Lidl in het vizier.

Gran Alacant Santa Pola 14 May 2023 23°

Weer een heerlijk, alhoewel drukkig plekje, aan het strand. Onder de startplek. Een leuke soarplek met Oost wind. Elke dag even plonsen in de zee. Het strand is hier van zalig zacht grijs zand. De inloop in de zee is lang en heerlijk traag. De zon schijnt met mooie strepen door het water heen. Op je huid ziet dat er geweldig uit. Het is weldadig. We vliegen twee dagen en kijken over de heling uit op in de verte het huis van Ans en Kees. We zwaaien! Het uitzicht over de zee en de heuvel is fenomenaal. Oppassen dat we niet boven de 600 feet komen, zo’n 250 meter, anders worden we nog geschept door EasyJet 😆

Related posts

Array ( [marginTop] => 100 [pageid] => @FollowTheRedDot [alignment] => left [width] => 292 [height] => 300 [color_scheme] => light [header] => header [footer] => footer [border] => true [scrollbar] => scrollbar [linkcolor] => #2EA2CC )